Primera privatització. EULEN s'inicia en gestió de salut

Mentre Catalunya es disposava a l'elecció del nou Parlament que ha de legislar els propers quatre anys, l'administració catalana (CatSalut) resolia un concurs d'adjudicació de gestió d'una Àrea Bàsica de Salut que afecta vuit centres assistencials: L'Escala, Albons, Armentera, Bellcaire , Sant Pere Pescador, Torroella de Fluixà, Viladomat i Viladecolum. La resolució del concurs dóna llum verd a l'entrada de capital privat i la gestió privada a un grup empresarial amb ànim de lucre que fins ara es dedicava a la gestió de serveis i manteniment de diversos centres i sense experiència en gestió de serveis mèdics si exceptuem els socio-sanitaris.

Mentre Obama als USA contracta un gestor socialista basc com conseller per tirar endavant la seva reforma sanitària, l'Administració catalana pren nota del funcionament de la sanitat NO Pública dels Estats Units: en el temps de Josep Prats va importar el programa informàtic de la Complexitat clínica per adaptar-lo a l'E-cap de l'Atenció Primària, i va pendre notes del sistema mutual tant en consonància amb els interesos privatitzadors de l'entorn del senyor Boi Ruiz.

 

Fa temps que CatSalut ha desestimat qualsevol iniciativa del tipus EBA o cooperatives professionals per a gestionar els seus centres de salut. Ja no parla d'autonomies de gestió ni d'altres conceptes similars que fa quatre dies semblaven imprescindibles. Els professionals sanitaris ja no es consoliden en un lloc de treball sinó que es redacten contractes temporals inclús per dies o hores, sotmesos moltes vegades a condicionaments poc deontològics.

 

Ens queda l'esperança d'un canvi d'orientació si CiU necessita per la seva governabilitat la cooperació de forces d'esquerra que treguin de la gestió sanitària els interessos privatitzadors. L'esperança és molt minsa i encara molt jove per aquest canvi de rumb. Restem a l'espectativa.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0