O massa ràpid o massa lent, sempre malament

No sé perquè tinc la sensació que unes coses es decideixen cuita corrents i de forma agosarada i altres es retarda la solució lògica de manera dubitativa i amb retard.

  • Un exemple d'una decisió feta amb massa rapidesa: L'associació del número 112, institucionalitzat a nivell internacional com referent a qualsevol emergència social, amb el número de demanda de servei urgent del sistema de salut català i vehiculada pel SEM

 

En un post publicat amb anterioritat, vaig qualificar com a mínim d'agosarat aquest fet. Donar publicitat general perquè s'usi el 112 per a qualsevol sol·licitud de servei urgent mèdic independentment de la seva gravetat, fou realment una decisió massa precipitada. Tot perquè en aquells moments l'administració necessitava fer la gran retallada de professionals dedicats a aquest servei, i canviar totalment l'estructura assistencial d'aleshores. Al poc temps varen emergir problemes de coordinació.

 

Passat el temps, i ja feta la reforma de l'atenció continuada de l'ICS, s'ha tornat a implantar el 061 com telèfon per les urgències normals de salut, deixant pel 112 les emergències definides pels sis codis del SEM. Ara també (octubre 2012) s'han eliminat els números d'urgència dels Mossos i Bombers, amb l'argument d'implantar una normativa europea, i s'ha unificat al 112 d'emergències. És que no existia abans aquesta norma?

 

Quin cost econòmic ha tingut aquesta anada i tornada al 061?

 

  • Un exemple d'una decisió que s'està fent de manera massa tímida és la implantació de la recepta electrònica de l'ICS a nivell de l'atenció especialitzada 

 

Sabem per informació rebuda dels serveis d'informàtica, que no hi ha problemes de TIC per implantar la recepta electrònica en l'atenció especialitzada i Hospitals, i que tot depèn de la voluntat política/administrativa.

 

La tímida limitació a 60 dies de capacitat de durada per a la recepta electrònica dels especialistes, només s'entén des del punt de vista econòmic. Si tota la prescripció del segon nivell s'adscribís a l'especialitzada, s'incrementaria enormement la seva despesa farmacèutica i no sortiria la comptabilitat d'aquest nivell.

 

Nosaltres els de primària voldriem que així fos, que cada metge, especialistes inclosos, assumís la pròpia prescripció, voldriem alliberar-nos de tanta recepta induïda i estar canviant els Plans terapèutics, induïnt-nos visites burocràtiques en l'Atenció Primària, reduir la factura de farmàcia de l'AP i incrementar així la disposició assistencial i també econòmica d'AP per a personal i productes intermedis que tant necessitem. Un dia o altra haurà de ser així. Perquè ho retarden?: LLIBERTAT I RESPONSABILITAT DE PRESCRIPCIÓ !!

 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0