No és la primera vegada que ho diu

Conseller de Salut, Boi Ruiz
Conseller de Salut, Boi Ruiz

    "És absurd destinar diners públics perquè aquests professionals se'n vagin a casa a cobrar de l'atur". Paraules que es refereixen als metges que han finalitzat la seva formació com especialistes (MIRs). Afirma davant la comunitat que el Sistema Públic de Salut a la Catalunya, no pot absorbir i donar feina als professionals que forma.

No és la primera vegada que ho diu, ni tampoc en serà la darrera. L'anàlisi és correcte però les solucions són inacceptables. És un sentir unànim de malbaratament de diner públic, el no treure profit d'uns professionals ben preparats. La solució no és senzilla i de moment n'he sentit dues de la seva boca:

  • Que allargaria dos anys més el seu contracte MIR.
  • Que els metges es quedin als hospitals desenvolupant la tesi per aconseguir el doctorat.

Són idees llençades als mitjans sense cap oferta concreta que el MIR pugui tenir en compte i valorar. Cap de les dues és, en principi, satisfactòria. Cap d'elles pot interessar a unes persones que, ja prop de la trentena d'anys, vol dedicar-se a treballar, aplicar a les persones que ho necessiten tot allò que han après, progressar professionalment, formar una família... són pocs els que veuen el doctorat com una fita.

 

No hi ha manca de persones que precisin els seus serveis, les llistes d'espera s'allarguen diàriament. Allò que manca és financiació i la classe política hauria de valorar a què dedica el pressupost. Retallar en matèria de Salut pública no és la solució sinó el problema. Allò que voldria sentir de la boca del conseller són noves idees que busquin noves fonts de financiació pels serveis de salut pública, diferents a les que fa referència a les butxaques del contribuent.

 

En cas contrari els nostres joves especialistes hauran d'emigrar a una altra Comunitat Autònoma, a l'estranger o buscar-se la vida de manera privada.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0