Any nou Conseller nou

Haurem de donar confiança durant cent dies, com dicta la bona educació, per avaluar l'actuació del nou Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

 

La impressió és que pinten "bastos". És un metge-gestor procedent de la empresa privada. Se'l considera "dur" en el  diàleg social i negociació amb els sindicats per reconèixer o millorar la situació laboral del personal sanitari.

 

Quan no era Conseller defensava el copagament per a determinats serveis poc rendibles i per frenar el mal ús o abús per part de la població. Les primeres manifestacions del Dr. Boi Ruiz és que res de copagament i sí millora de l'eficiència dels serveis. Sembla que ja li han indicat que l'usuari és "intocable" i poc polític demanar-li cooperació econòmica en moments de crisi.

 

Temo:

1) Que s'impulsaran polítiques d'autogestió dels centres (sobretot els CAP) per traslladar el "marrón" de la crisi als equips d'atenció primària.

2) No es millorarà el presupost. Caldrà passar amb el que tenim.

3) No s'augmentarà l'actual i insuficient plantilla i seguirem sense suplents o reforços en casos d'absència del titular.

4) Es frenaran les oposicions. Tots els nous contractes seran laborals i temporals.

5) L'usuari perdrà més el concepte de "metge de capçalera" al trobar-se amb professionals i cares diferents en les consultes.

6) No es reduirà sinó que s'incrementarà l'ús de l'Atenció Continuada (urgències) per part de l'usuari.

7) ...

 

Repeteixo, esperarem els 100 dies de cortesia.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0