La grip que s'acosta

Des del començament de l'epidèmia (que ha esdevingut pandèmia), m'ha semblat exagerada i "terrorífica" la campanya engegada pels medis de comunicació. Sembla que només fan peu-fort en les defuncions. No ha passat així durant els anys anteriors, amb els milers de morts induïts pels virus gripals convencionals. Em fa l'efecte que els governs i les seves autoritats sanitàries, volen excusar la important despesa de diners públics en fàrmacs antivirals (d'utilitat limitada), i en noves vacunes. Ja va passar amb la grip aviària que el govern central va comprar milers de dosi d'antivirals, les quals no es van utilitzar i ara sembla que s'envasaran per tractar la "grip nova"

 

En un món globalitzat és fàcil que un canvi genètic viral tingui l'extensió aconseguida per aquest nou H1N1. Les lleis de Darwin són vigents. L'evolució de les espècies no s'ha parat pas i per tant, al llarg dels temps, aniran apareixent noves soques i totes intenteran reixir i sobreviure, per més petites que siguin. Cal temps d'adaptació de la comunitat; de moment moriran algunes persones susceptibles per la pròpia debilitat inmunitària i/o les complicacions bacterianes, metabòliques o descompensacions de malalties greus prèvies, això no vol dir que el nou virus procedent de soques porcines, sigui més letal que els virus A, convencionals.

 

Confieu en el criteri del metges de capçalera. tractarem els afectats amb tota la cura. Possiblement usarem molt poc els antivirals, atès el perill de seleccionar soques resistents i atès que només tenen utilitat en les primeres 48 hores de l'aparició dels primers símptomes, però ens mantindrem amatents a qualsevol complicació. Segurament la pressió de la comunitat de pacients serà forta i caldrà extremar les formes de comunicació i explicació d'aquesta manera d'emmalaltir.

 

Recomanem a tothom, no sols en aquesta epidèmia sinó també per qualsevol afectació de vies respiratòries:

- Evitar les aglomeracions i llocs tancats en temps d'epidèmia.

- Tossir o estornudar protegint-nos amb mocador o amb la mà.

- Girar sempre el cap si tenim una persona aprop.

- Rentar-nos les mans sovint.

- Quedar-nos a casa si tenim febre.

- Ventilar l'habitatge i/o l'habitació.

- Consultar el metge de capçalera davant el dubte.

- Podem tractar-nos amb antitèrmics (paracetamol, ibuprofeno o aspirina) per la febre, mentre esperem la visita del nostre metge. Cap altra medicació.

Escribir comentario

Comentarios: 0